Kanker raakt niet alleen de persoon die het betreft, het heeft ook gevolgen voor naasten, gevolgen in rolverdeling, verantwoordelijkheden en zorg dragen voor elkaar. De diagnose nestelt zich in het hele gezin. In deze workshop leer je de effecten van kanker op het gezin te (h)erkennen en zorg te bieden door de juiste interventies in gang te zetten. Je kunt als oncologieverpleegkundige veel doen. Door inzicht te verkrijgen hoe mensen in relatie met elkaar staan, hoe ze communiceren en omgaan met verlies en verdriet leer je de juiste hulpbronnen in te zetten.
In deze workshop besteden we aandacht aan de effecten van de familiegeschiedenis en brengen dit in relatie met de coping-strategie. We staan stil bij een de gezinsgerichte benadering, relationele ethiek en zingeving. We kijken naar ‘kinderrouw’, ‘kinderzorgen’ en ‘kindergeheimen’, als ouders ziek zijn. De workshop leert je gezinsspecifieke vragen en problemen te signaleren, en geeft inzicht in methoden om de juiste interventies in te zetten. Zo help je niet alleen de persoon met kanker maar het hele gezin.
Doelgroep:
Oncologieverpleegkundigen eerste en tweede lijn, en andere zorgprofessionals
Trainer: Arrien van Prooijen-de Jong
Data (online) trainingen:
Meerdere online trainingen
Online: 6 november 2024
Tijd:
9:00 tot 13:00
Kosten:
Online: € 125,- (exclusief 21% BTW)
Accreditatie:
4 punten
Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer